מוניטורים

ATC scm25A Monitors

רמקול מיד פילד עם טווח תדרים גדול ומלא. משמש אותי כמוניטור העיקרי שלי בשלוש השנים האחרונות. היתרון הגדול שלו מבחינתי הוא השילוב בין דיוק מאוד גבוה ומיד פרונטלי, לחווית שמיעה נעימה לאורך שעות רבות. קיים באולפנים רבים בעולם.

Yamaha NS10 Monitors

רמקול ניר-פילד קשוח, סטנדרט תעשיה. רוב המוזיקה בעולם משנות השמונים ועד היום ממוקססת עליו (לפחות כחלק מתהליך המיקס). אין לו בסים עמוקים או טרבל מאוד גבוה, ולכן המיד הבולט שלו (ברגע שמתרגלים אליו), הופך אותו למעיין זכוכית מגדלת לכל האזורים הדומיננטים והחשובים של המיקס- השירה, הסנר, וכל מה שבאמצע בעצם. הקלישאה הישנה, ומדהים כמה שהיא נכונה אומרת: "אם זה נשמע טוב על ns10, זה ישמע טוב בכל מקום".

Auratone C5 Monitors

super sound cube רמקולים שיוצרו לראשונה לצורך שימוש בניידות שידור. סוג של "שיט בוקס" המדמים בעצם את השמיעה ברמקולים עם נתונים נמוכים כמו טלוויזיות, מערכות פשוטות במכוניות, רדיו. דווקא מה שנראה כחסרון- רמקול נטול קרוס אובר בעל אלמנט אחד בלבד שמשמיע את כל המוזיקה- הופך ליתרון הגדול שלהם. כל בעיות המיד שקיימות במיקס יצופו מיד בשמיעה דרכם.

מכשירי אפקט

Brcasti M7 Reverb

אחד הריברבים הכי טובים שקיימים בשוק. משתלב נורא יפה עם כל כלי ונשמע מאוד מאוד טבעי. מתאים פשוט להכל..
לפעמים, כשאני מקבל למיקס תופים שהוקלטו בחדר קטן, או בלי ערוצי אמביאנס טובים, אני מייצר בעזרתו ערוץ אמביאנס מעולה שנשמע כאילו היו בחדר עוד שני מיקרופונים רחוקים.

Lexicon Pcm91 Reverb

ריברב קלאסי, עם הסאונד המוכר מאוד של לקסיקון- נצנוץ זכוכיות בהיר.. הסאונד שלו פחות טבעי, אבל מאוד מאוד מוכר באוזן בגלל השימוש הרב שעושים בו בעשורים האחרונים. מאוד "צובע", אבל בצבע מוכר ואהוב.

Eventide H7600

מולטי אפקט מדהים שמכיל בתוכו כלים רבים. החל מהלחם והחמאה - קורוסים, פלנג'רים, ריוורבים ודיליי, ועד פריסטים מטורפים של טקסטורות יצירתיות להפליא. מלבד השימושים ה"רגילים" מצאתי את עצמי ניגש אליו עם מיקס כמעט גמור, כדי לחפש עוד איוונט אחד, עוד איזה שפיץ קטן שיעלה את השיר מדרגה נוספת.

Roland SRV300 Reverb

ריברב סינתטי ומיוחד, אני משתמש בו כשאני רוצה צבע יותר מסונתז, מעולה לאפקטים של גייטד-ריברב.

איקולייזר-api.JPG
קומפרסור-1176-באולפן-של-רונן-הלל

ציוד מיקס חיצוני

Api 2500 Master Compressor

קומפרסור סטריאו, מאוד מאוד מוזיקלי ומתוק. כשמשתמשים בו בעדינות על גרופ תופים למשל, הוא יכול לעזור מאוד בלייצר אינטראקציה ולהדביק את הערוצים. במקרים רבים אני משתמש בו גם על ערוץ המאסטר שלי.

Manley VoxBox

ערוץ מנורות מדהים, כולל קומפרסור, איקולייזר ודיאסר, סאונד חם וענק!

Universal Audio 1176 Limiters

קומפרסור מאוד פאנצ'י. בדרך כלל אשתמש בו כשארצה לקמפרס שירות (בעיקר בשירי רוק), לבס עם מפרט, ולפעמים לחשמליות. יש משהו בסאונד הבסיסי שלו שהוא מאוד אוורירי וגורם לדברים להשמע "קלים" יותר. אני מאוד אוהב את הפונקציה שלו שנקראת British Mode, שמוסיפה דיסטורשן קטן לערוץ, וגורמת לדברים להתעורר. חוץ מהסאונד מדובר באחד העיצובים היותר מגניבים למכשיר..

NEVE Shelford Channel

ערוף עם סאונד קלאסי של שנות השבעים ואפשרויות של היום, איקיו, קומפרסור, סטורציה והרבה מוג׳ו.

Teletronix LA2A Limiter

קומפרסור מנורות אופטי משנות השישים. היתרון הגדול שלו על הרבה קומפרסורים אחרים הוא ההתנהגות הטבעית שלו.בדרך כלל אני משתמש בו כדי לקמפרס דברים שהם לא "שפיציים" מידי, בעיקר בס ושירה.מאחר וההתנהגות שלו היא איטית, דברים קצרים או מהירים, כמו מכת סנר למשל, לא גורמים לו להכנס לעבודה ולהשפיע, ולכן הוא פחות מתאים.מאחר ומדובר במכשיר מנורות ישן, לפעמים הדיסטורשן הקטן של המנורות עוזר לי מאוד לתת עושר וחום לסאונד.

Crane Song Trakker Compressor

קומפרסור מודרני, עובד בצורה מושלמת ומתאים כמעט לכל דבר. מאפשר לי לקמפרס מאוד מאוד חזק כל מה שצריך מבלי להרגיש שמשהו התקלקל בערוץ. מאחר והוא מדמה את כל שיטות הקומפרסורים הקיימות, אפשר לייצר איתו המון צבעים שונים לכל כלי. הוא האס שלי לכל הכלים האתניים שבדרך כלל קשים מאוד לקימפרוס.

Dbx 160A Copressor

קומפרסור בסיסי ופשוט. היתרון הגדול שלו מבחינתי זה הגסות של הAttack שלו. אני משתמש בו כשאני רוצה לתת אחידות להתחלה של הצליל. למשל- שיר בו אני מרגיש שהבייס דראם או הסנר חייבים להשאר אחידים מבחינה דינמית לאורך כל השיר, או שיר עם בס שמיניות, שחשוב שתחילת כל תו תהיה מאוד ברורה. פחות מתאים לשירה.

Retro STA-LVL Compressor

רימייק של קומפרסור משנות השישים. יש מי שקוראים לו "פיירצ'יילד לעניים". קומפרסור מנורות עם סאונד חם וענק עם "צבע" מאוד דומיננטי משל עצמו. בכלליות, לא מתאים לדברים מהירים. בדרך כלל אבחר להשתמש בו לשירות, מיתרים, או אקוסטיות. כשאני נתקל בערוץ "רזה" מידי, כזה שמצריך נפח שEQ לא יכול לתת, אעביר אותו דרכו. לפעמים אני מוצא את עצמי משתמש בו גם להקלטות, בעיקר זמרים שמאוד נהנים לשיר דרכו.

SSL 8- Channel summing mixer

מיקסר שמונה ערוצים של SSL, משמש אותי בעיקר לסאמינג, ולפעמים כפראמפים בהקלטה. הצבע שלו קצת כהה ולכן אני משתמש בו בדרך כלל כדי לתת פוקוס לערוצי בס או גיטרות וגם כדי להפטר מתחושת הגבוהים הדיגיטלית בערוצים מסויימים. לא מתאים לכל דבר, אבל כשהוא מתאים כולם מסביב מחייכים..

Apogee Rosetta 800 Converter

ממיר שאני מאוד אוהב, יש לו את הסאונד המתוק שאפוג׳י ידועים בו.

Lynx Aurora 18 Converetr

ממיר טוב ונקי, עושה את העבודה.

בקרת-מוניטורים-crane-song-avocet-רונן-הלל

ציוד שליטה

Crane Song Avocet

מה שמחבר בין הסשן שלי על המחשב לבין הרמקולים הוא הAvocet. כדי לקבל את ההחלטות הנכונות במיקס, אני צריך שהוא יגיע אלי בצורה הנקייה ביותר האפשרית מהמחשב לרמקולים. הAvocet כולל ממיר מדהים ושקוף מדיגיטל לאנלוג ומעביר תמונה נקייה מאוד החוצה.

Avid Artist Mix

בשלב מסוים בקריירה, כממקסס באולפן שמשלב אנלוג ודיגיטל, הרגשתי שאני צריך לאתגר את עצמי יותר. לחזור קצת אחורה מחשבתית, לימי האנלוג, ולנסות למקסס יותר באוזניים מאשר בעיניים. הקונטרולר הזה עזר לי מאוד לחזור ולהקשיב לסורסים עצמם, ולשפוט את הדברים רק על פי איך שהם נשמעים ולא על פי ה"ציור" במחשב. במיקסים הראשונים שעשיתי בעזרתו, נדהמתי לגלות כמה שהתחושה שלי היתה נכונה: כשהרמתי את המבט, מצאתי "ציורים" ממש לא הגיוניים בתוכנה, אבל הם נשמעו מעולה.. יתרון גדול נוסף הוא מהירות העבודה שמשתפרת פלאים בעזרת הקונטרולר הזה- דמיינו באלאנס ל20 ערוצי מיתרים עם עכבר, לעומת אותו הבאלאנס עם פיידרים שפרוסים לך מתחת לאצבעות.

רמקול-אורטון-רונן-הלל-auratone

מחשב ותוכנות

Mac Pro

Protools 12

Cubase 8

Nuendo 7.5

Wavelab 8.5

Waves Platimum plugins

Sound Toys plugins

UAD plugins

Eventide Anthology X

????-???-????-?????.JPG


‪Google+‬‏